02 Aralık 2010

Hep Aynı

Hatalar,
Yokmuş hataları birbirinden farkı. İnsan aynı hataları, aynı şekilde yapabiliyormuş. İnsan değişmedikçe aynı sonuca varıyormuş. Ama ne yapmalı, nasıl değişmeli insan? Çok acı çekip, hatalarını gördüğünü, anladığını sanıyor ama nasıl oluyordu aynı hataları aynı şekilde yapabiliyor? Bile bile hem de… Nerede durmalı? Değişmek için ne yapmalı?

Yalvarışlar,
Hep aynı yalvarışlar… Olması için… “Bu sefer Tanrım, bu sefer olsun…” Ne farkı var bu seferin diğerinden? Bilmiyor mu Tanrı her seferinden aynı şeyi yalvaracağını, kimden neyi sakladığını zannediyorsun? Geçen sefer “ bu sefer olmasa da olur” mu dedin ki? Sanki bu sefer farklıymış gibi, sanki daha güçlü yalvarıyormuşsun gibi “bu sefer” için yalvarıyorsun. Yok yalvarışların birbirinden farkı…

İnsanlar,
Hep aynı… Hep aynı soğukluk, hep aynı geri duruş, hep aynı kaçma fırsatı, hep aynı kaçış… İnsanların kendileri değişse yaptıkları değişmiyor. Eh insan olan ben değişemedikçe, onların değişmesi mümkün mü? Ama yok mu yaradılışı farklı olan, şöyle baba yiğitçe karşımda dikilebilecek cesareti olan…. Gerekirse son sözünü söyleyip, ağır ağır karşımdan ayrılacak olan… Yok mu ben farklıyım diyecek olan?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder